Voorwaarden, Wet en Regelgeving

Wat betekent de “gegarandeerd varen” policy?

Als jij een week van tevoren een schipper boekt, krijg jij een schipper. Zo simpel is het. Als je korter tevoren een boeking maakt, en het lukt ons uiteindelijk toch niet, krijg je je geld terug.

Is schade aan mijn boot verzekerd?

Als de boot nu al is verzekerd, geldt dezelfde dekking als hij wordt uitgeleend. Of er nu een BootjeBob op staat als schipper of iemand anders. Tenzij  door de verzekeraar kan worden aangetoond dat de groep betaalt voor het huren van de boot. Dan vergoedt de verzekeraar niets! Ook daarvoor: Bootje Bob. 

En wat als mijn boot een andere boot aanvaart maar de schipper stuurt?

BootjeBob en haar schippers kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor schade veroorzaakt aan derden. Wij leveren deskundige schippers, die getraind worden op het herkennen van risico (wij varen altijd veilig en beheerst). Het risico dat overblijft is voor de booteigenaar, danwel de verantwoordelijke aan boord die de boot heeft geleend. Het is net alsof je je boot zou uitlenen, maar dan vaart iemand die het kan, nuchter blijft, en de boel netjes achterlaat.

Kan ik een factuur krijgen? 

Je krijgt automatisch een factuur toegestuurd. Prijzen zijn Incl BTW.

Wanneer is wel en wanneer geen vaarbewijs nodig?

In principe weet de booteigenaar dit ook. Als de boot onder de 15 meter is, en niet harder kan dan 20 km per uur, hoef je geen vaarbewijs te hebben. De schipper ook niet, want hij vaart in principe op jouw (al dan niet geleende) boot. 

Waarom is dit niet commercieel varen? En peer2peer platforms wel?

Peer 2 Peer platforms faciliteren bootverhuur onder particulieren. Er wordt dus betaald voor de boot (eventueel met schipper). Bij BootjeBob huur je geen boot, maar een schipper. Deze schipper vaart jou rond op jouw eigendom, of dat wat je hebt geleend van een vriend. Om zeker te weten dat wij legaal bezig zijn hebben wij de volgende partijen benaderd:

Het CBR (gaat over vaarbewijzen), 
Waterpolitie Amsterdam
Waternet Amsterdam (voert beleid gemeente uit)
Inspectie Leefomgeving en Transport (maakt en handhaaft de wetgeving)

Het inhuren van een schipper voor je eigen boot is geen overtreding van Nautische wetgeving of de VOB (Verordening op het binnenwater). Maar het moet dan gaan om een eigen of geleend pleziervaartuig waarbij er door de passagiers geen betaling plaatsvindt voor de vaartocht

Waarom is een last minute (48h) schipper duurder (+€50)?

Omdat wij de schippers extra uitbetalen, zelf hard moeten zoeken, moeten bellen en smsen en smeken. Onze schippers hebben drukke weekends en zijn vaak te vinden op een boot. 

Cancellation policy: Wat als mijn boot pech heeft? Of het regent? Of ik wil gewoon niet meer?

Tot een week van tevoren kunt u kosteloos afzeggen. Daarna staat de tocht en betaling vast. De schipper is geboekt, heeft zijn dag vrijgehouden. Hij heeft zijn pet al gestoomd. De garantie die wij bieden naar jou bieden wij ook naar de schippers. Pas op met het afzeggen van jouw leuke dag vanwege het weerbericht. Vaak is het weerbericht onjuist, vooral in de kustregio's (Amsterdam) en al helemaal verder dan twee dagen van te voren. Een plotselinge regenbui is vaak op te vangen door onder een brug te liggen, en hele dagen regen komen zelden voor. Je hoeft natuurlijk niet voor de boodschappen te betalen als deze nog niet zijn gedaan.

Wat als ik een uurtje extra wil varen?

Het beste kun je een uurje meer reserveren dan dat gepland is. Dat is niet alleen beter voor BootjeBob, maar de schipper kan na jullie op een andere tocht ingedeeld worden. Hier hebben we over nagedacht: het eerste uur is duur, de uren daarna heel goedkoop. Dus beter pak je dat uurtje extra! Wanneer er tijd over is kan de schipper helpen met opruimen en schoonmaken.    

Hoe weet ik nu of jullie lekkere dingen halen met boodschappen?

Je kunt zelf een hele lange lijst opgeven met glutenvrije sesamsnacks. Of een emmer snoeptomaatjes. Maar je kunt ook vertrouwen op onze ervaring en zeggen: haal maar voor 15,- euro per persoon zo veel mogelijk lekkers. Je krijgt de bon, en het eventuele verschil krijg je terug van de schipper. Je mag niet te  veel zeuren, daar worden wij verdrietig van. Je krijgt geen geld terug als je niet van olijven houdt.

Waarom zou ik mijn boot uitlenen?

Voor jezelf:
Een boot moet geregeld varen, dat is goed voor hem. Het systeem wordt getest, de motor draait weer lekker warm en de olie wordt rondgepompt. Ook de accu laadt weer op tijdens het varen. Onze schippers zijn ook goed in het verjagen van ongenodigde gasten onder doek. Als booteigenaar weet je dat als je een tijd niet naar je boot kijkt hij achteruit kan hollen! Nu is je boot weer opgeladen en schoon.

Voor de ander:
Het is heel, heel, heel fijn om jouw boot te mogen lenen! Je hebt er zo 20 vrienden bij. En die doen echt wel voorzichtig met jouw glimmende lak en door je oma gestikte kussens. Die vrienden kun je ook maken als je je boot uitleent zonder schipper. Wij zorgen dat er iemand met een heel brein en veel boten- en  grachtenervaring achter het stuur van jouw geliefde bootje staat.

Waarom een bootjebob schipper als ik ook zelf kan varen?

Hoeveel goede gesprekken heb jij gevoerd tijdens het varen? Is het niet zo dat iedereen het leuk heeft op jouw boot, maar jij moet opletten, en pas kunt praten bij het stil liggen? En wist je dat varen en alcohol net zo min samengaan als rijden en alcohol? Je vaart toch al niet elke week... Maak er wat moois van en laat je door BootjeBob varen. Wij stellen voor dat je je matrozen laat betalen voor de schipper en de boodschappen.